czy zna ktoś tę firmę - allegro

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Michal2
    Ambiente
    • 2010
    • 131
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez crom.de
    degenerat, jest napisane. Poza tym po kiego Ci to wiedzieć? Zamierzasz w rocznym aucie wymieniać olej w skrzyni biegów?
    wiesz to napisz - ja tam nie widzę informacji o ilości.
  • ruwado
    RS
    • 2009
    • 14885
    • Octavia IV (NX3)

jak w opisie - firma

Otóż zamówiłem na allegro od nich skrzynię biegów do Polo żony. Padła mi skrzynia DKF. Kurier przywiózł skrzynię do warsztatu. Przez telefon zapewniali, że jest to na 100 % DKF. Mechanik stwierdził, że skrzynia ma po chamsku zeszlifowane miejsce, gdzie powinno być jej oznaczenie - kod. DKF jest, ale napisane flamastrem - zrobił dokładne zdjęcia przy wizycie kuriera.

Zaczynam walke o zwrot kasy - czy ktos miał z nimi do czynienia? Zastanawiam się, czy to po prostu wpadka, czy to oszuści?
    pozdrawiam - Darek

Komentarz

• kabanos
      RS
      • 2011
      • 4544
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Wnioskuję, że skrzynia nie pasuje? Jeśli tak, to walcz o swoje.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• ruwado
        RS
        • 2009
        • 14885
        • Octavia IV (NX3)

kabanos, tak powiedział mechanik - rózne końcówki i ogólnie widac, że zeszlifowany element obudowy, żeby laik nie połapał sie, że nie taka. Mechanik powiedział, że nie będzie mnie naciągał na koszty i próbował montować i zdejmować itp.
        pozdrawiam - Darek

Komentarz

• kazik4x4
          RS
          • 2008
          • 2728

ruwado,

tu masz regulamin i sposób zwrotu:http://www.autovw.pl/pl/i/Regulamin-zakupow/15

Ruwado jak kupiłeś to na allegro "poza aukcją" czyli bez klikania "KUP TERAZ" to sprzedawcę możesz pocałować oczywiście za jego przyzwoleniem w wiadome miejsce.
          Jeśli było "KUP TERAZ" a w aukcji było zaznaczone że przedmiot używany i sprzedający zwrotów nie przyjmuje to będzie problem.
          Jeśli było "KUP TERAZ" a w aukcji był czas na zwrot xx dni to spokojnie odsyłasz skrzynię na własny koszt sprzedawcy, wysyłasz do niego maila z odstąpieniem od umowy wskazujesz konto i czekasz na kasę.
          Jak się nie doczekasz to wtedy zwracasz się do allegro o działanie w ramach programu ochrony kupujących.

Komentarz

• ruwado
            RS
            • 2009
            • 14885
            • Octavia IV (NX3)

kazik4x4, było "kup teraz" - wg. aukcji zwrot do 10 dni chyba i 60 dni gwarancji rozruchowej. Dzisiaj rozmawiałem z nimi - ponoć mają wysłać zgłoszenie do kuriera, żeby na ich koszt odebrał skrzynię i maja przysłać drugą - z legalnym oznaczeniem na obudowie. Zobaczymy.
            pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Marcello01
              Rider
              • 2009
              • 491
              • Octavia I (1U2)
              • AGP 1.9 SDI 68 KM

ogólnie na allegro kupuje sie tylko pobraniowo nie raz zostałem oszukany ten portal nie chroni kupujących
              https://www.facebook.com/tapicerekpranie

Komentarz

• Agamek12
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 9935
                • Ford

Zamieszczone przez Marcello01
                ogólnie na allegro kupuje sie tylko pobraniowo nie raz zostałem oszukany ten portal nie chroni kupujących
                Marcin, bez przesady... Wykonałem masę transakcji i to niejednokrotnie na kilkuset złotowe kwoty i tylko raz (2 tygodnie temu) kupiłem coś za pobraniem. Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się, że ktoś mnie (lub ja kogoś) oszukał(-em)...
                Adam... Używam:
                Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Marcello01
                  Rider
                  • 2009
                  • 491
                  • Octavia I (1U2)
                  • AGP 1.9 SDI 68 KM

Adam nie każdy oszukuje ja miałem takie 2 przykre sprawy że straciłęm kase, kolega musiał jechać do Katowic na sprawę jako swiadek bo Pani sprzedawała wirtualne perfumy po 100 pln i oszukałą kilkadziesiąt osób.... Lepiej dmuchać na zimne i brać pobranie na większe zakupy
                  https://www.facebook.com/tapicerekpranie

Komentarz

• Agamek12
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 9935
                    • Ford

Dlatego kupując na Allegro przestrzegam jednej (a raczej kilku) zasad(-y): drogie rzeczy kupuję tylko od sprzedawców z długim stażem i wieloma komentarzami, ewentualnie z odbiorem osobistym...
                    Ale to tak abstrahując od wątku przewodniego...
                    Adam... Używam:
                    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• ruwado
                      RS
                      • 2009
                      • 14885
                      • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez Marcello01
                      kupiłęm za pobraniem - problem polega na tym, że jak kurier przywiózł skrzynię do mechanika, to, żeby ją rozpakować i chociaż spojrzeć, czy jest taka jak być powinna - trzeba dać kurierowi kasę do ręki. Jak kurier weźmie kasę, okaże się, że towar niezgodny, to spisuje się protokół, ale kurier kasy nie oddaje. Czyli nie ma możliwości być zabezpieczonym.
                      Zamieszczone przez Agamek12
                      Marcin, bez przesady... Wykonałem masę transakcji i to niejednokrotnie na kilkuset złotowe kwoty i tylko raz (2 tygodnie temu) kupiłem coś za pobraniem. Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się, że ktoś mnie (lub ja kogoś) oszukał(-em)...
                      ja też - pierwszy raz trafił mi się taki zonk
                      Zamieszczone przez Agamek12
                      drogie rzeczy kupuję tylko od sprzedawców z długim stażem i wieloma komentarzami, ewentualnie z odbiorem osobistym...
                      no właśnie - firma ma całkiem przyzwoitą stronę www, nie jakiś melanż, ma pozytywne komentarze - tylko kilka neutralnych... a jednak

Na razie stanęło na tym, że po kilku dniach w końcu kurier zabrał skrzynię z powrotem, a ja podziękowałem za przysyłanie następnych szrotów. Teraz czekam na zwrot kasy - najprawdopodobniej coś tam urwą, ale jeździć po sądach do Szczecina za 100 zł mi się nie opłaci.

Oby tylko zwrócili kasę - mam korespondencję mailową.

A skrzynię biegów zamówiłem drugą, regenerowaną z firmy
                      BCS - manualne skrzynie biegów - sprzedaż, naprawa skrzyni biegów. Regeneracja skrzyni biegów. Skrzynie biegów po regeneracji. Sprawdź czy jest u nas skrzynia biegów dla Ciebie. Bezpieczne zakupy - faktura i gwarancja.

znanej ze stron polo klub polska.

Skrzynia przyjechała z pełną dokumentacją w reklamowej teczce, z nowymi uszczelniaczami, zapakowana jak część do reaktora atomowego - mechanicy nie kryli zdumienia. No i zamówiłem około 11 00 godziny, na drugi dzień była z Sosnowca pod Warszawą około 14 00.
                      tak było
                      pozdrawiam - Darek

Komentarz

• kazik4x4
                        RS
                        • 2008
                        • 2728

Zamieszczone przez ruwado

A skrzynię biegów zamówiłem drugą, regenerowaną z firmy
                        BCS - manualne skrzynie biegów - sprzedaż, naprawa skrzyni biegów. Regeneracja skrzyni biegów. Skrzynie biegów po regeneracji. Sprawdź czy jest u nas skrzynia biegów dla Ciebie. Bezpieczne zakupy - faktura i gwarancja.

znanej ze stron polo klub polska.

Skrzynia przyjechała z pełną dokumentacją w reklamowej teczce, z nowymi uszczelniaczami, zapakowana jak część do reaktora atomowego - mechanicy nie kryli zdumienia. No i zamówiłem około 11 00 godziny, na drugi dzień była z Sosnowca pod Warszawą około 14 00.
                        tak było
                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=50
                        Zdziwiłbym się jakbyś zamówił o 11.00 i przyjechała jeszcze tego samego dnia.
                        Sądząc po rozmiarze firmy facet nadaje kilkadziesiąt skrzyń dziennie. W takim przypadku ma umowę z kurierem na podstawie której on sam już wstępnie pakuje towar na zbiorcze palety kierunkowe np. Wawa, Poznań, Kraków lub jakaś centralna sortownia firmy kurierskiej. Tacy klienci mają ten przywilej, że są obsługiwani na końcu dnia (17.00-19.00) co daje im możliwość całodziennego zbierania zamówień i wysyłania ich w dniu zamówienia, żeby na drugi dzień były na miejscu.
                        Pakowanie to też pochodna ilości wysyłek.
                        Jeśli skrzynię pakujesz w skrzynkę drewnianą która kosztuje cię 15-20pln to taka przesyłka jest taniej liczona niż skrzynia zawinięta w niezliczoną ilosc szmat lub folii bąbelkowej.

Komentarz

• kabanos
                          RS
                          • 2011
                          • 4544
                          • Octavia I combi (1U5)
                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez ruwado
                          Skrzynia przyjechała z pełną dokumentacją w reklamowej teczce, z nowymi uszczelniaczami, zapakowana jak część do reaktora atomowego - mechanicy nie kryli zdumienia.
                          Teraz tylko wsadzić NOx i będzie rakieta :diabelski_usmiech

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• ruwado
                            RS
                            • 2009
                            • 14885
                            • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez kabanos
                            Teraz tylko wsadzić NOx i będzie rakieta
                            żeby tylko blacha wytrzymała... i mocowanie foteli :szeroki_usmiech
                            pozdrawiam - Darek

Komentarz

Pracuję...